Gulerodsbrud med skinke er et kæmpe hit hos ungerne herhjemme. En enkelt portion når, som regel, ikke engang til fryseren, før den er pist forsvundet. Vi spiser dem både som de er og med pålæg og salat i. De er lækre både til madpakker og til turer ud af huset.
Af eller eller anden grund er de mere populære hos ungerne end squashbrud. Jeg forstår det nu ikke helt, for squashbrud er nu ret lækre i min optik, men altså flertallet må jo sejre, så fra nu er, vil jeg nok oftere bage gulerodsbrud med skinke end squashbrud.
Opskrift på gulerodsbrud med skinke
16 stk
25 gram gær
6 dl lunken vand
2 tsk honning
2 tsk salt
2 spsk olie
6 dl durummel
Cirka 10 dl hvedemel
100 gram solsikkekerner
2 revne gulerødder
100 gram skinkestrimler
2 æg
Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt honning, salt og olie. Herefter durummel. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt til dejen har den rette konsistens. Hellere for lidt mel end for meget. På dette stadie er der blot tale om en almindelig bolledej.
Lad dejen hæve i minimum 2 timer. Hvis du har tiden, så kom en lille ært gær i og lad dejen hæve i minimum 6 timer.
Vælt dejen ud på et bord med mel. Lav en fordybning i dejen, hvorpå du kommer æg, solsikkekerner og revet skinke i. Fold dejen henover ingredienserne, stik lapperne i og miks. Hiv derefter dejstykker af og placer på en bageplade med bagepapir. Dejen er våd at arbejde med – det er meningen og bollerne skal se rustikke ud.
FØLG OGSÅ MED PÅ PINTEREST & INSTAGRAM
Sæt cirka 16 boller på en bageplade med bagepapir. Lad efterhæve i en halv times tid inden du bager ved 200 grader (alm ovn) i cirka 20 minutter.
Find også opskrift på // Squashbrud // squash- og gulerodsboller // Spinatboller // Burgerboller med rødebede // Chokoladeboller // Gulerodsboller med kærnemælk // Grove spinatboller med hytteost // Pirogger med fyld // Spinat- og gulerodsboller // Pizzamuffins // Pizza boller // Sundere pølsehorn med gulerod //
MUMS 😋 De blev rigtig gode! 😉
Tak for opskriften.
Skal vist have tjekket flere af dine opskrifter ud.
Forfatter
Det er jeg super glad for at høre 😀
De er mega lækre😁
Opbevares de på køl?
Forfatter
Jep☺️
Kære Nanna
Kan det godt passe at der skal 10 + 6 dl mel i ialt til 6 dl vand? 😊
Forfatter
Hejsa Marie☺️ Ja men husk at det er cirka 10☺️
Hej Nanna.
Hvis man ikke lige har durummel på lager kan andet så bruges og kan man evt nøjes med hvedemel?
Forfatter
Hej Darine 🙂
Du kan altid udskiftet melet i opskrifter. Selvfølgelig bliver resultatet ikke som
den oprindelige opskrift, men eksperimenter løs. Sådan finder du det, som fungere bedst hos jer eller får brugt netop det du har i skufferne 🙂
KH
Nanna