Toffifee islagkage kræver ikke de store at bakse sammen. Den minder utroligt meget om min Daim islagkage, men er altså blot baseret på Toffifee istedet. Lidt som min Toffifee cheesecake. Den er let at gå til, men en smule tidskrævende, da der er ventetid i forbindelse med afkølning. Men har man andre ærinder i mellem, så passer det jo perfekt.
Jeg tænker egentligt at toffifee islagkagen er det perfekte nytårsdessert!!
Opskrift på Toffifee islagkage på hasselnøddebund
(Cirka 8 personer)
Hasselnøddebund
4 æggehvider
3 dl rørsukker
150 gram hasselnødder
Toffifee islagkage
5 pasteuriserede æggeblommer
1/2 liter fløde
1 dl rørsukker
1 tsk vaniljesukker
125 gram Toffifee (gem 8 til pynt)
Karamel- og nougatsovs:
(Giver cirka 2 dl)
200 gram sukker
50 gram smør
1 1/4 dl piskefløde
1 tsk vaniljesukker
100 gram nougat
Pynt/tilbehør:
Toffifee (de 8, som jeg nævnte tidligere)
20 gram hakket hasselnødder
Karamel
Bær
Udstyr:
Step 1: lav hasselnøddebund
Hasselnødderne skal hakkes fint. Jeg bruger min minihakker til det. Æggehviderne piskes stive, sukker piskes i og tilsidst nødder.
Kommes i springform (husk bagepapir i bunden) og bages ved 175 grader i cirka 30 min.
Lad afkøle helt.
Step 2: Lav karamel- og nougatsauce til Toffifee islagkage
Kom sukkeret i en gryde og lad det smelte til en brun masse.
Tag gryden af varmen og tilsæt smørret lidt efter lidt imens du rører rundt.
Sæt gryden på varme igen og tilsæt under omrøring fløden lidt efter lidt.
Hvis karamelsovsen er for tynd, så lad den koge lidt længere. For tyk – tilsæt mere fløde.
Slut af med at tage af varmen og tilsætte vanilje og nougat. Rør rundt til opløst. Smag til og tilsæt eventuelt mere.
Lad karamellen køle inden du skal bruge den i isen. Gem noget til pynt.
Step 3: Toffifee is
Æggeblommer, rørsukker og vaniljesukker piskes hvidt og luftigt. Fløden piskes til flødeskum og vendes i med hakket toffifee. Smør karamellen ovenpå hasselnøddebunden inden du hælder Toffifee isen over. Kom i fryseren i mindst 4 timer.
Step 4: pynt Toffifee islagkagen
Dette trin er ikke nødvendigt. Islagkagen kan sagtens spises som den er, men bliver absolut hellere ikke dårligere af at blive serveret med bær, nødder og ekstra Toffifee.
Find også opskrift på // Toffifee cheesecake // Hindbærdrøm // Spinat boller // Knækbrød // Rødbede boller // Bounty cheesecake // Daim islagkage //
Serverede den i aftes, smager godt, men vi var enige om, at den var alt for sød – jeg vil anbefale at sukkermængden reduceres.
Forfatter
Hej Torill,
Godt i ku’ li’ den. Mht sukkeret er det selvfølgelig en smagssag – men nu ved du til næste gang at i foretrækker at reducere mængden. Smag evt til undervejs 🙂
KH
Nanna
Skal karamellen være helt kold før den kommer på?
Forfatter
Jeg lader den køle 🙂
Hej hvor længe før kan man lave den ? Skal den laves samme dag og så stilles på frost indtil brug eller kan man Lave den dagen før og så pynte den når man skal bruge den?
Forfatter
Den kan sagtens stå flere dage i fryseren. Og så tages op og pyntes lidt inden servering 🙂