Toffifee islagkage på hasselnøddebund

Toffifee islagkageToffifee islagkage

Toffifee islagkage kræver ikke de store at bakse sammen. Den minder utroligt meget om min Daim islagkage, men er altså blot baseret på Toffifee istedet. Lidt som min Toffifee cheesecake. Den er let at gå til, men en smule tidskrævende, da der er ventetid i forbindelse med afkølning. Men har man andre ærinder i mellem, så passer det jo perfekt.

Jeg tænker egentligt at toffifee islagkagen er det perfekte nytårsdessert!!

Opskrift på Toffifee islagkage på hasselnøddebund

(Cirka 8 personer)

Hasselnøddebund

4 æggehvider

3 dl rørsukker

150 gram hasselnødder

 

Toffifee islagkage

5 pasteuriserede æggeblommer

1/2 liter fløde

1 dl rørsukker

1 tsk vaniljesukker

125 gram Toffifee (gem 8 til pynt)

 

Karamel- og nougatsovs:

(Giver cirka 2 dl)

200 gram sukker

50 gram smør

1 1/4 dl piskefløde

1 tsk vaniljesukker

100 gram nougat

 

Pynt/tilbehør:

Toffifee (de 8, som jeg nævnte tidligere)

20 gram hakket hasselnødder

Karamel

Bær

 

Udstyr:

Springform (diameter 24cm)

 

Step 1: lav hasselnøddebund

Hasselnødderne skal hakkes fint. Jeg bruger min minihakker til det. Æggehviderne piskes stive, sukker piskes i og tilsidst nødder.

Kommes i springform (husk bagepapir i bunden) og bages ved 175 grader i cirka 30 min.

Lad afkøle helt.

 

Step 2: Lav karamel- og nougatsauce til Toffifee islagkage

Kom sukkeret i en gryde og lad det smelte til en brun masse.

Tag gryden af varmen og tilsæt smørret lidt efter lidt imens du rører rundt.

Sæt gryden på varme igen og tilsæt under omrøring fløden lidt efter lidt.

Hvis karamelsovsen er for tynd, så lad den koge lidt længere. For tyk – tilsæt mere fløde.

Slut af med at tage af varmen og tilsætte vanilje og nougat. Rør rundt til opløst. Smag til og tilsæt eventuelt mere.

Lad karamellen køle inden du skal bruge den i isen. Gem noget til pynt.

 

Step 3: Toffifee is

Æggeblommer, rørsukker og vaniljesukker piskes hvidt og luftigt. Fløden piskes til flødeskum og vendes i med hakket toffifee. Smør karamellen ovenpå hasselnøddebunden inden du hælder Toffifee isen over. Kom i fryseren i mindst 4 timer.

Step 4: pynt Toffifee islagkagen 

Dette trin er ikke nødvendigt. Islagkagen kan sagtens spises som den er, men bliver absolut hellere ikke dårligere af at blive serveret med bær, nødder og ekstra Toffifee.

Toffifee islagkage

Find også opskrift på // Toffifee cheesecake // Hindbærdrøm // Spinat boller // Knækbrød // Rødbede boller // Bounty cheesecake // Daim islagkage //

Follow:
Share:

6 Comments

  1. Torill Dyhr
    31. oktober 2020 / 5:29 pm

    Serverede den i aftes, smager godt, men vi var enige om, at den var alt for sød – jeg vil anbefale at sukkermængden reduceres.

    • 1. november 2020 / 3:16 pm

      Hej Torill,

      Godt i ku’ li’ den. Mht sukkeret er det selvfølgelig en smagssag – men nu ved du til næste gang at i foretrækker at reducere mængden. Smag evt til undervejs 🙂

      KH
      Nanna

  2. Ane Ringdal
    2. november 2020 / 9:02 pm

    Skal karamellen være helt kold før den kommer på?

  3. Mia Pedersen
    17. marts 2021 / 8:49 pm

    Hej hvor længe før kan man lave den ? Skal den laves samme dag og så stilles på frost indtil brug eller kan man Lave den dagen før og så pynte den når man skal bruge den?

    • 21. april 2021 / 1:49 pm

      Den kan sagtens stå flere dage i fryseren. Og så tages op og pyntes lidt inden servering 🙂

Leave a Reply


Looking for Something?