Er der noget bedre end nybagte skagenslapper og lange morgener i nattøj? Nej vel!
Jeg elsker når jeg har brugt 2 minutter på at klaske en dej sammen aftenen forinden og blot skal klappe dejen på en bageplade og given det en tur i ovnen.
Koldhævede & æltefri skagenlapper
Skagenslapper er ingen undtagelse. De sprøde og luftige rundstykker gør sig godt på morgenbordet. Gerne med tandsmør eller ost med marmelade. Det er selvfølgelig en smagssag og måske foretrækker du noget helt andet. Uanset hvad så tænker jeg at dejen her er god vej til succes på morgenbordet.
Hvis du gerne vil spise skagenslapper med det vuns kan du med fordel skrue op for mængden af gær. Jeg bruger gerne 25 gram og lader dejen hæve i en god times tid. Gerne et lunt sted, da det sætter fut i hævningen. Mere gær og kortere hævning kan også snildt give et lækkert resultat.
Er du på udkig efter flere opskrifter på morgenbrød? Så har jeg efterhånden samlet en hel del sammen i årenes løb og jeg har da også delt gavmildt ud af dem her på siden. Du kan f.eks. tjekke kategorien brød, hvor man efterhånden finder lidt af hvert. Fra koldhævede håndværkere til verdens bedste hvidløgsbrød med ost og sødmælksfranskbrød.
Er du på udkig efter en lækker dessert vil jeg anbefale dig at hoppe ind i kategorien dessert, is og kage – her finder du nemlig masser af opskrifter til den søde tand. Jeg kan blandt andet anbefale dig at prøve jordbærdessert eller jordbærlagkage med flødeboller. Eller eventuelt en færøsk æblekage, som er en smule anderledes end de kager vi kender her i Danmark. Er du i is-hjørnet så skal du næsten prøve Daim islagkage, som er en sand klassiker eller en snickers islagkage, som mine gæster altid synes er et kæmpe hit.
Hejsa
Kan de fryses?
I så fald, luner du dem fra frost, eller lader du dem tø op først?
Vh Heidi
Forfatter
Hejsa Heidi 🙂 Man kan snildt gøre begge dele – alt efter hvad der er tid til 🙂