NannaPretzmann.dk
Gammeldags fastelavnsboller

Rundstykker af den helt hvide slags

RundstykkerRundstykker

Rundstykkerne her er helt og aldeles hvide. Der er ikke antydningen af groft mel i og de smager fortrinligt med tandsmør eller Nutella. Eller begge på en gang for den sags skyld. Herhjemme bliver en portion gerne slugt hurtigere end den er bagt, så dobbelt gerne op, hvis du tænker det kunne ende lige så.

Rundstykkerne er fryseegnet og jeg bager dem blot lidt mindre, hvis de skal deri. Så er de nemlig lige til at bage op og varme en søndag morgen.

Opskrift på rundstykker

10 styk

25 gram gær

3 dl lunken vand

1 tsk honning (eller rørsukker)

1 tsk salt

2 spsk olie

Cirka 7 dl hvedemel

Vand til pensling

Birkes til drys

 

Oplæs gæren i det lunkne vand. Tilsæt herefter de øvrige ingredienser. Tilsidst melet. Ælt dejen godt igennem.

Lad hæve en god time.

Del dejen i 10 stykker, rul til boller og sæt på en bageplade med bagepapir.

Lad efterhæve en halv times tid. Pensel med vand, drys med birkes og klip/skær et kryds på toppen.

tempimageforsave tempimageforsave

Bages ved 200 grader (varmluft) i 10-12 minutter.

rundstykker-opskrift

Find også opskrift på // Rødbede boller // Spinat boller // Grov birkes // Birkes // Koldhævede yoghurt boller // Fastelavnsboller //

 

   

6 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gammeldags fastelavnsboller