Fredagskagen: Daim cheesecake

Daim-cheesecake Daim-cheesecake

Sidste weekend holdt vi dobbelt op på fødselsdag. En, mig, fyldte 33 og en, bette måsen, fyldte 3 år. Det er slet ikke til at forstå, at hun allerede er så stor. Tiden går bare så stærkt og jeg mindes det som igår, at hun kom til verden. Kæmpe i forhold til hendes søstre, som jo også var to og kom før tid.

Nå, men tilbage til fødselsdagene. Så skulle vi jo have kage og jeg havde været så snedig, at forberede og smide i fryseren på forhånd. God træk, for sidste uge var så stressende, at jeg ville ha’ haft svært ved at nå at stå for meget i køkkenet.

Opskrift på Daim cheesecake

Kiksebunden:

150 gram Digestive kiks

75 gram smør

 

Karamelsovs:

100 gram rørsukker

50 gram smør

1 dl fløde

 

Daim cheesecake masse:

200 gram Philidelphia smørost

3 tsk flormelis

150 gram hakket Daim

1/4 liter fløde

1 tsk vaniljesukker

 

Topping:

50 gram hakket Daim

Karamelsovs

 

Step 1: kiksebund

Kiksene smuldres. Jeg bruger altid min minihakker. Herefter smeltes smørret og mikses sammen med de knuste kiks. Jeg har brugt en springform med en diameter på 20 cm.

Pres kikseblandingen sammen og kom i bunden af springformen. Sæt i køleskabet.

 

Step 2: Lav karamelsovs

Kom rørsukkeret i en gryde og lad det smelte til en brun masse.

Tag gryden af varmen og tilsæt smørret lidt efter lidt imens du rører rundt.

Sæt gryden på varme igen og tilsæt under omrøring fløden lidt efter lidt.

Hvis karamelsovsen er for tynd, så lad den koge lidt længere. For tyk – tilsæt mere fløde.

Lad karamellen køle inden du skal bruge den.

 

Step 3: Cheesecake massen

Hak Daim.

Smørost og flormelis piskes nu sammen med en håndmixer til det er en blød og jævn blanding. Hæld fløde og den hakkede Daim i. Pisk massen til fløden bliver til skum.

 

Step 4: saml Daim cheesecake

Tag kiksebunden ud af køleskabet. Kom halvdelen af det hakkede Daim på kiksebunden. Hæld også karamelsovs over.

Kom cheesecake massen på kiksebunden og lad den stå mindst 3-4 timer. Gerne til dagen derpå. Den bliver kun bedre af at stå.

Pynt med resten af den hakkede Daim og karamel.

Daim-cheesecake Daim cheesecake

Find også opskrift på // Toffifee cheesecake // Bounty cheesecake // Kanelsneglekage // Snickerskage // Oreo brownie med Oreo frosting // Havregrynskugler // Norske klejner // Dumle brownie //

Follow:
Share:

4 Comments

  1. Nadia
    25. november 2017 / 2:32 pm

    Bruger du bagepapir i springformen? 🙈

    • 25. november 2017 / 5:35 pm

      Ja, men oftes bruger jeg faktisk en bagering til at lave cheesecake i. Den sætter man bare på det fad man vil servere på 🙂

  2. Maiken
    7. august 2018 / 8:03 pm

    Hvor lang tid skal man pose, før fløden bliver til skum? Det blev en skummende masse 2 sekunder efter jeg piskede, men tænkte, at det ikke allerede kunne være flødeskum. Da jeg havde pisket længere tid, var det bare en hel tynd masse. Æv!

    • 8. august 2018 / 10:56 pm

      Lidt kortere tid end hvad det normalt tager, at piske til flødeskum 🙂 Har du brugt et light produkt? Det har jeg tidligere erfaret ikke fungerede.. Ellers kan du altid redde en tynd masse med husblas 🙂

Leave a Reply


Looking for Something?