NannaPretzmann.dk
Matchende julekjoler, julehygge & norske klejner

Fredagskagen: Daim cheesecake

Daim-cheesecake Daim-cheesecake

Sidste weekend holdt vi dobbelt op på fødselsdag. En, mig, fyldte 33 og en, bette måsen, fyldte 3 år. Det er slet ikke til at forstå, at hun allerede er så stor. Tiden går bare så stærkt og jeg mindes det som igår, at hun kom til verden. Kæmpe i forhold til hendes søstre, som jo også var to og kom før tid.

Nå, men tilbage til fødselsdagene. Så skulle vi jo have kage og jeg havde været så snedig, at forberede og smide i fryseren på forhånd. God træk, for sidste uge var så stressende, at jeg ville ha’ haft svært ved at nå at stå for meget i køkkenet.

Opskrift på Daim cheesecake

Kiksebunden:

150 gram Digestive kiks

75 gram smør

 

Karamelsovs:

100 gram rørsukker

50 gram smør

1 dl fløde

 

Daim cheesecake masse:

200 gram Philidelphia smørost

3 tsk flormelis

150 gram hakket Daim

1/4 liter fløde

1 tsk vaniljesukker

 

Topping:

50 gram hakket Daim

Karamelsovs

 

Step 1: kiksebund

Kiksene smuldres. Jeg bruger altid min minihakker. Herefter smeltes smørret og mikses sammen med de knuste kiks. Jeg har brugt en springform med en diameter på 20 cm.

Pres kikseblandingen sammen og kom i bunden af springformen. Sæt i køleskabet.

 

Step 2: Lav karamelsovs

Kom rørsukkeret i en gryde og lad det smelte til en brun masse.

Tag gryden af varmen og tilsæt smørret lidt efter lidt imens du rører rundt.

Sæt gryden på varme igen og tilsæt under omrøring fløden lidt efter lidt.

Hvis karamelsovsen er for tynd, så lad den koge lidt længere. For tyk – tilsæt mere fløde.

Lad karamellen køle inden du skal bruge den.

 

Step 3: Cheesecake massen

Hak Daim.

Smørost og flormelis piskes nu sammen med en håndmixer til det er en blød og jævn blanding. Hæld fløde og den hakkede Daim i. Pisk massen til fløden bliver til skum.

 

Step 4: saml Daim cheesecake

Tag kiksebunden ud af køleskabet. Kom halvdelen af det hakkede Daim på kiksebunden. Hæld også karamelsovs over.

Kom cheesecake massen på kiksebunden og lad den stå mindst 3-4 timer. Gerne til dagen derpå. Den bliver kun bedre af at stå.

Pynt med resten af den hakkede Daim og karamel.

Daim-cheesecake Daim cheesecake

Find også opskrift på // Toffifee cheesecake // Bounty cheesecake // Kanelsneglekage // Snickerskage // Oreo brownie med Oreo frosting // Havregrynskugler // Norske klejner // Dumle brownie //

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Matchende julekjoler, julehygge & norske klejner