Møllehjul af parmesanboller med hvidløgssmør – Nanna Pretzmann
Fredagskagen: Morfars æblecrumble

Møllehjul af parmesanboller med hvidløgssmør

Parmesanboller Parmesanboller Parmesanboller

Vi er ved at falde godt til i Vilnius. Så godt, at jeg også har haft overskud til at hoppe en tur i køkkenet og bage løs. Både kager og brød blev det til. Det vil jeg dele lidt af over den kommende tid. Jeg har allermest haft fokus op æble og pærer, som naturen jo bugner af i øjeblikket. Og mums, hvor havde jeg glemt, hvor god en pæretærte kan være. I kan modtage besked om nye indlæg og opskrifter ved at skrive jer op HER eller følge min Facebook HER eller Instagram HER.

Opskrift på møllehjul af parmesanboller med hvidløgssmør

8 styk

25 gram gær

2 dl lunken mælk

25 gram smeltet smør

1 æg

1/2 tsk salt

1 tsk rørsukker

100 gram revet parmesan

Cirka 6 dl hvedemel

 

Hvidløgssmør

1 spsk smør

1-2 fed hvidløg

 

Opløs gæren i den lunkne mælk. Tilsæt de øvrige ingredienser, miks godt og tilsæt tilsidst hvedemelet lidt efter lidt til du har en dej, som kan æltes godt igennem uden at klistre for meget.

Lad dejen hæve en times tid.

Del dejen i 8 boller og sæt i en springform med cirka 22 cm diamater. Lad bollerne efterhæve cirka 20 minutter.

Bages ved 200 grader i cirka 20 minutter til de er gyldne. Imens parmesanbollerne bager smelter du smør og hvidløg sammen på en pande, således at smørret får smag fra hvidløggene. Et par minutter inden bollerne er færdige tages de ud af ovnen og pensles med hvidløgssmørret. Sættes i ovnen igen og bages færdige.

Top eventuelt med en smule persille inden servering.

Parmesanboller

Find også opskrift på // Møllehjul af ostebomber // Møllehjul af pestoboller // Spinatboller // Græskarsuppe // Khachapuri – georgiansk ostebrød // Græskarboller // One pot pasta – aftensmad på 10 minutter // One pot cheesy taco pasta // Hvidløgsflutes //

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fredagskagen: Morfars æblecrumble