Sandwich klemmer med spinat

Sandwich klemmer med spinat Sandwich klemmer med spinat Sandwich klemmer med spinat

Dette er mest af alt en lille videreudvikling af mine sandwichklemmer. Jeg elsker nemlig at bruge spinat i mit bagværk. Det gør, at brødet holder sig længere frisk og ikke lynhurtigt bliver tørt  og kedeligt.
Sandwich klemmer med spinat kan fryses.

Opskrift på sandwich klemmer med spinat

12 stk sandwich klemmer med spinat 

25 g gær
5 dl lunken vand
75 gram spinat

2 tsk salt
50 g smeltet smør (jeg bruger vegan block fra Naturli’)
1/2 dl lys sirup
Cirka 12 dl sigtemel *

Pensling med vand, drys med havregryn

 


FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM


Opløs gæren i halvdelen af den lunkne vand. Pas på, at vandet ikke er for varmt. Det kan nemlig tage livet af gærcellerne og dens hæveevne. Kom spinatten i en minihakker eller blender med den anden halvdel af vandet og kør det i små stykker, inden du kommer det i skålen. Tilsæt det (afkølede) smeltede smør, sirup og salt. Tilsidst tilsættes sigtemelet lidt efter lidt. Vær opmærksom på, at jeg altid skriver cirka foran angivelsen af melmængden, da det er langt vigtigere at mærke på dejen, end det er, at at se på vægtangivelsen. Dejen må gerne være klistret. Ælt godt igennem på røremaskinen, eller på et bord med lidt mel.
Lad dejen hæve under et klæde på køkkenbordet. Lad den hæve til tre-dobbelt størrelse. Det tager 1-2 timer. Men igen er det vigtigste, at kigge på dejen og ikke uret.
Fordel en smule mel på køkkenbordet og vip dejen forsigtigt ud. Dejen vil ret klistret, men drys lidt mel over den inden du forsigtigt ruller den ud i en firkant.

Min bageplade er 40×30 cm og det passer lige med denne dej til sandwich klemmer. Flyt den firkantede dej over på et stykke bagepapir og kom det på bagepladen.
Nu skal dejen hæve under et klæde igen. Denne gang skal den fordoble sin højde. Det tager en halv times tid cirka.
Sandwich klemmer med spinat

Jeg bruger en pigrulle*, når der skal laves huller i dejen, men en ganske almindelig gaffel kan også gøre det. Rul 4 rækker. Brug bagefter en pizzaskære eller en kniv til at dele dejen i 12 stykker. Skær 4 lige linjer på den lange led og derefter 3 lige linjer på den korte. Se billede nedenfor eller video på YouTube.

Sandwich klemmer med spinat

Tænd ovnen på 225 grader og bag i cirka 15 minutter til godt gyldne.

Sandwich klemmer med spinat

OBS – kan fryses!

Find også opskrift på // Luftige gulerodsboller med solsikkekerner // Grove Spinatboller med chiafrø // Barselsboller // Koldhævede morgenboller //

Follow:
Share:

Leave a Reply


Looking for Something?