Bløde og luftige bamseboller

5.0 from 1 vote
Bamseboller opskrift

Så er det ved at være sidste opskrift fra ungernes fødselsdag i denne omgang. Til tærter, salater og kagemand fik vi også en omgang lækre og luftige bamseboller. Selvfølgelig serveret med lækkert pålæg og tandsmør. Jeg er blevet svært glad for denne opskrift. Den er et sikkert hit hver gang, den mislykkes aldrig og så er den let at variere og bruger til alskens ting. Som f.eks. dette lækre møllehjul med mozzarella og pestofyld.

Opskrift på luftige og bløde bamseboller

Bamseboller er super simple at bage og kræver ingen særlige ingredienser. Det vigtigste er at du giver dejen god tid til at hæve, så gæren aktiveres og du får det luftige og bløde resultat. Når det kommer til mel er det altid vigtigt at huske på – hellere for lidt end for meget, da for meget mel giver et tungt brød. Det gør ikke noget at en dej klistre lidt, når du ruller bollerne. Kom blot lidt mel på fingrene.

Hvis du ønsker blanke boller kan du pensle med æg, men ønsker du det matte look, så kan du blot bruge mælk.

Er du på udkig efter andre gode opskrifter til fødselsdagsfejringen, så er det tusindben af pølsehorn altid en sikker vinder, ligesom pølsehorn med cheddar også plejer at gå rent hjem. Til dessert vil jeg anbefale dig at kigge efter flødebollekagen. Den plejer at tage kegler hos både store og små.

Er du mere til is? Så finder du både opskrift på Daim islagkage og is med m&m’s. Begge helt ideele til en børnefødselsdag, men også en sikker vinder hos det mere voksne publikum.

Er du på udkig efter inspiration til aftensmad? Så led ej længere. Det finder du heldigvis også masser af inspiration til her hos NannaPretzmann.dk.

Bløde og luftige bamseboller

Recipe by NannaPretzmann.dk
5.0 from 1 vote
Antal

16

styk

Kridhvide, luftige og bløde bamseboller

Ingredienser

  • 50 gram gær

  • 4 dl lunken mælk

  • 50 gram smeltet smør

  • 2 stk. æg

  • 1 tsk. salt

  • 2 spsk. sukker

  • Cirka 12 dl hvedemel

  • Mælk til pensling

Sådan gør du

  • Start med at røre gæren ud i det lune mælk. Tilsæt æg, salt, rørsukker, og smør. Rør godt sammen og tilsæt melet lidt efter lidt indtil dejen har den rette konsistens. Drys lidt mel på bordet og ælt dejen godt igennem. Den skal ikke være for klistret, men heller for lidt end for meget mel.
  • Lad dejen hæve en times tid på køkkenbordet. Del dejen i 16 stykker og rul til boller. Sæt tæt på en bradepande, således at de vokser sammen, når de hæver.
  • Nedenstående kan undlades, og bollerne kan blot efterhæve 20 minutter på køkkenbordet, men metoden giver ekstra luftige boller.
  • Sæt bradepanden på øverste rille i oven. Kom et ildfastfad i bunden af ovnen og hæld et par liter kogende vand i fadet. Luk ovnen og lad bollerne hæve i dampen i 15-20 minutter. Tag herefter fadet med vandet og bagepladen med boller ud og tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn). Pensl med mælk.
  • Når ovnen er varm skal bollerne bages i cirka 20 minutter til de er gyldne. (Vandet skal ikke bage med).

Noter

  • Hvis du gerne vil have blanke boller kan du pensle med æg i stedet for mælk

Har du prøvet opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Instagram

Kan du li’ opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Pinterest

Følg Nanna Pretzmann på Facebook

Find også opskrift på // Grove spinatboller med hytteost // Møllehjul // Rustikke stykker // Rødbedeboller // Squashboller // Hindbærdrøm // Pizzamuffins // Eller alle opskrifter HER

Follow:
Share:

2 Comments

  1. Julie
    17. april 2021 / 9:22 am

    Kan man lave dagen dagen før og lade hæve i køleskabet?

Leave a Reply


Looking for Something?