Så er det fredag og tid til endnu en lækker kage. Nemlig den anden dessert vi serverede til tvillingernes 5 års fødselsdag. Den anden var kagemanden jeg delte i sidste uge. De fleste af jer kender sikkert Daim islagkagen? Jeg har i hvert fald fået den mange gange i løbet af min opvækst og altså også selv lavet den. Den er let og hurtig at mikse sammen og smager bare så skønt. Den anden dag slog det mig, at chokoladen burde være let at skifte ud med en slags. For variation og hvad man bedst kan li’ Som tænkt, som gjort. Jeg byttede Daim chokoladen ud med Skildpadder og det blev altså ret godt, hvis jeg selv skal sige det. Og det skal jeg jo 😛 Skildpadde isen havde jeg egentlig ikke noget formål med, da jeg smækkede den sammen, men det skulle vise sig, at den var ret skøn, at have i fryseren. Perfekte på en lækker lun grill aften.
Opskrift på Skildpadde islagkage på mandelbund
(Cirka 8 personer)
Mandelbund
4 æggehvider
3 dl rørsukker
150 gram mandler
Skildpadde islagkage
5 pasteuriserede æggeblommer
1/2 liter fløde
1 dl rørsukker
175 gram skildpadder hakket fint (Svarer til cirka 15 stk mini skildpadder)
1 tsk vaniljesukker
Pynt/tilbehør:
Jordbær
Mini Skildpadder
Udstyr:
Step 1: lav mandelbund
Mandlerne skal hakkes fint. Jeg bruger min minihakker til det. Æggehviderne piskes stive, sukker piskes i og til sidst mandler.
Kommes i springform (husk bagepapir i bunden) og bages ved 175 grader i cirka 30 min.
Lad afkøle helt.
Step 2: Skildpadde is
Æggeblommer, rørsukker og vaniljesukker piskes hvidt og luftigt. Fløden piskes til flødeskum og vendes i med skildpadde. Hæld ovenpå mandelbunden og kom i fryseren i mindst 4 timer.
Step 3: pynt skildpadde islagkagen
Dette trin er ikke nødvendigt. Islagkagen kan sagtens spises som den er, men bliver absolut hellere ikke dårligere af at blive serveret med jordbær og ekstra skildpadde.
>> Følg også med på Instagram <<
Find også opskrift på // Toffifee cheesecake // Hindbærdrøm // Spinat boller // Knækbrød // Rødbede boller // Bounty cheesecake // Daim islagkage // Kanelsneglekage // Møllehjul med mozzarella pesto fyld //