Så er det blevet fredag og tid til fredagskagen. I denne omgang har jeg forkælet x’en, som er svært begejstret for kokos. Derfor har jeg lavet små tærter med kokosfyld, som smager af Bounty. Med mørk chokolade på toppen, serveret med jordbær, sidder den lige i skabet til Bounty fans.
Opskrift på jordbærtærte
6 personer
Mørdej:
4-5 dl hvedemel
100 gram smør
1 dl flormelis
1 æg
Indholdet af en 1/2 vaniljestang (eller vaniljesukker)
Bounty fyld:
250 gram kokosmel
Indholdet fra en 1/2 vaniljestang (eller vaniljesukker)
1/4 tsk salt
Pynt:
200 gram chokolade
Bær, f.eks. jordbær
Evt. kokosflager
6 små tærteforme eller 1 stor med diamenter på 24-25 cm.
Step 1: mørdejen
Smulder smørret i hvedemelet indtil det er uden klumper. Tilsæt flormelis med det sorte indhold fra vaniljestang samt æg og saml dejen. Rul til en kugle og stil på køl i minimum en halv time. Jo køligere dejen er, jo lettere er den at rulle ud.
Step 2: Lav tærter
Del dejen i 6 stykker, rul ud og fordel på tærteformene. Bag ved 200 grader (alm ovn) i cirka 15 minutter. Lad køle.
>> Følg også med på Instagram <<
Step 3: lav fyld
Bland kokosmel, kondenseret mælk, indhold fra vaniljestang og salt sammen. Miks godt. Kom i de afkølede tærteforme.
Step 4: pynt
Smelt chokoladen over vandbad og fordel på de små tærter. Serveret med bær og eventuelt kokosflager på toppen.
Find også opskrift på // Toffifee cheesecake // Hindbærdrøm // Spinat boller // Knækbrød // Rødbede boller // Bounty cheesecake // Daim islagkage // Kanelsneglekage // Møllehjul med mozzarella pesto fyld //