Egentlig havde jeg lovet ungerne en regnbue kage og en chokoladekage pyntet med Frost halløj, men eftersom vejrudsigten lover 29 grader på lørdag, hvor vi holder deres fødselsdagsfest, tænker jeg, at det er begrænset hvor meget kage man har lyst til at køre i skuret. Derfor fik jeg ungerne med på ideen om islagkage istedet. Det synes de heldigvis var en smaddergod ide. Især hvis der kom M&M’s i, så det gjorde vi selvfølgelig, da vi lavede den i fælleskab. Jeg tænker islagkagen også bliver et hit ved de voksne. Hvem kan ikke li’ M&M’s?
I hvert fald er det alletiders dessert til børnefødselsdagen. I varmen.
Opskrift på Daim islagkage på mandelbund
(Cirka 8 personer)
Mandelbund
4 æggehvider
3 dl rørsukker
150 gram mandler
Daim islagkage
5 pasteuriserede æggeblommer
1/2 liter fløde
1 dl rørsukker
300 gram M&M’s
1 tsk vaniljesukker
Pynt/tilbehør:
Jordbær
Udstyr:
Step 1: lav mandelbund
Mandlerne skal hakkes fint. Jeg bruger min minihakker til det. Æggehviderne piskes stive, sukker piskes i og tilsidst mandler.
Kommes i springform (husk bagepapir i bunden) og bages ved 175 grader i cirka 30 min.
Lad afkøle helt.
Step 2: M&M’s is
Æggeblommer, rørsukker og vaniljesukker piskes hvidt og luftigt. Fløden piskes til flødeskum og vendes i med M&M’s. Halvdelen af M&M’sene havde jeg lige kørt en tur i minihakkeren. Og så tog jeg en håndfuld fra til at drysse ovenpå isen til sidst. Jeg bruger ikke farve i isen, men M&M’sene farvede den grøn.
Hæld ovenpå mandelbunden, drys M&M’s ovenpå og kom i fryseren i mindst 4 timer.
Step 3: pynt M&M’s islagkagen
Dette trin er ikke nødvendigt. Islagkagen kan sagtens spises som den er, men bliver absolut hellere ikke dårligere af at blive serveret med jordbær på toppen.
Find også opskrift på // Snickers islagkage // Chokoladekage med saltet karamel// Daim islagkage // Snickers kage // P-tærte kage // Toffifee cheesecake // Regnbuelagkage // Sommerdrøm med hindbær // Rabarbersaft //