Jeg har virkelig været i tænkeboks, for at finde på en ny nytårsdessert. Både min Toffifee cheesecake og Daim islagkage er meget, meget besøgte i disse dag og ærligt er de også begge så gode, at det kan være svært, at hamle op med!
Men jeg måtte jo prøve og jeg synes faktisk er det er lykkedes rimeligt godt med denne cheesecake, som ganske enkelt smager af jordbær og Asti. Helt skarp står den altså ikke. Jeg havde intet kagefolie, og det gør ikke misson rene linjer specielt let. Men nu får i den altså cheesecake med jordbær og champagnegele præcist, som den endte med at se ud. Der er ikke tid nok til at skaffe kagefolie og lave en ommer!
Opskrift på cheesecake med jordbær og champagnegele
5-6 personer
Bund
150 gram Digestive kiks
75 gram smør
Cheesecakmasse
300 gram Philadelphia
3 tsk flormelis
1/4 l fløde
1 vaniljestang
3 1/2 dl Asti/champagne, som koges til champagne sirup
Pynt
350 gram jordbær i skiver
6 1/2 dl Asti/champagne
2-3 blade husblas
Eventuelt en lille smule fløde pisket med en smule champagnesirup
Step 1:
Første step er at skære jordbærrene i skiver. Læg dem i blød i de 6 1/2 dl champagne. De absorbere en del af væsken og farver champagnen lyserød. Kan de lægge i minimum 12 timer er det godt.
Step 2:
Kog sirup af champagne. Kom 3 1/2 dl champagne i en gryde og kog ind til en tyk sirup. Lad den herefter køle helt af.
Step 3:
Lav kiksebunden. Digestive kiksene skal smadres – jeg giver dem gerne en tur i minihakkeren. Herefter smeltes smørret og blandes i. Kommes i en springform med en diamanter på 20cm eller en bagering. Tryk kiksebunden godt på plads.
Sæt i køleskabet.
>>Find også inspiration til farverige alkoholfri cocktails til ungerne<<
Step 4:
Cheesecake massen. Pisk Philadelphia, flormelis og kornene fra vaniljestangen sammen. Tilsæt fløde og pisk massen tyk. Vend forsigtigt champagne sirup i.
Kom massen ovenpå kiksebunden. Kom i køleskabet og lad den sætte sig.
Step 4:
Fisk jordbærrene op ad champagnen og fordel dem på cheesecaken. Champagnen kommes i en gryde. Tilsæt husblas og varm forsigtigt op til husblassen er smeltet. Lad champagnegeleen køle af inden du forsigtigt hælder den over jordbærrene.
Jeg pyntede min cheesecake med en smule flødeskum med champagnesirup. Jeg havde blot taget en lille smule fra da jeg lavede siruppen.
FØLG OGSÅ MED PÅ PINTEREST OG INSTAGRAM
Find også opskrift på // Mimosa – frisk og boblende velkomstdrink // Toblerone cheesecake // Daim islagkage // Toffifee cheesecake // Bounty cheesecake // 5 DIY tips til nytårsbordet //
Skal der ikke husblas i ostemassen?
Forfatter
Nej 🙂