Så er det blevet søndag og jeg har endelig fået genoptaget lidt bagning. Squash er lidt undervurderet, når det kommer til bagning, for det er en ganske billig måde, at bage lækre og mættende boller, som ikke bliver tørre.
Opskrift på squash- og gulerodsboller
18-20 stk.
25 gram gær
6 dl lunken vand
2 tsk rørsukker
1 tsk salt
3 revne gulerødder (cirka 200 gram)
En revet squash (cirka 400 gram)
2 spsk. olie
1 dl solsikkefrø, græskarfrø eller andet
4 dl durummel
Cirka 12 dl hvedemel
1 dl mel til æltning og 1 dl mere efter hævning
Opløs gæren i det lunkne vand. Gulerødderne og squashen skal rives – jeg har en Moulinex. Det klare nem og hurtigt jobbet.
Kom sukker, salt og det revne gulerødder og squash i dejen. Kom olie, frø og durummelet i. Kom hvedemelet i lidt efter lidt, så du ikke risikere at bruge for meget. Dejen er fortsat klistret, men pas på med melet. På grund af squash og gulerødder kan man blive ved med at tilføre mel, men det skal man ikke. Bollerne bliver tørre. I stedet kommes lidt mel ud over køkkenbordet og lidt over dejen inden du ælter.
Lad dejen hæve en time eller to. Brug igen mel, når bollerne skal rulles. Men pas på med ikke at bruge for meget.
Lad efterhæve på bagepladen i cirka en halv time. Pensl med vand.
Bages ved 200 gram varmluft i cirka 10-12 minutter.
Find opskrift på // Spinat og gulerodsboller // Rødbedeboller // Spinatboller // Squashboller // Koldhævede yoghurt boller // Broccoli boller // Black magic chokoladekage // Daim islagkage // Toffifee cheesecake // Skildpadde cheesecake //