Luciaboller – opskrift på lækre svenske lussekatter – Nanna Pretzmann
Vi skal fejre jul i..

Luciaboller – opskrift på lækre svenske lussekatter

Luciaboller- opskriftLussekatter-luciaboller97286dea-d7ce-43c4-97ac-3d44d2c38fea

Luciaboller, også kaldet Luciabrød eller Lussekatter. Egentlig skulle det jo have været igår jeg smed opskriften op, men jeg bagte dem altså først i dag. Det herlige med Luciaboller er dog også, at de gør sig ganske godt hele december. Så hvorfor holde sig til en enkelt dag 😉

Jeg havde lidt svært ved at opstøve safran. Det var udsolgt i Føtex og det krævede altså et par yderligere besøg, før jeg endelig fandt det i Meny. Men sådan er det jo ofte når der er sæson for noget. Fremover må jeg vist hellere have en smule på lager. Safran giver simpelthen den smukkeste farve til Luciabollerne.

Luciabollerne bagte jeg inden jeg hentede ungerne i børnehave og de har altså allerede gjort et ret stort indhug i lussekattene. Minus rosiner, dem er de altså ikke vildt begejstrede for.


Læs også: Vi skal fejre jul i…


Opskrift på Luciaboller

24 luciaboller

50 gram gær

4 dl lunken mælk

2 dl sukker

1/2 tsk salt

1 gram safran

2 tsk kardemomme

100 gram smeltet smør

2 æg

Cirka 12 dl hvedemel

Rosiner til pynt & æg til pensling

 


Følger du med på Pinterest eller Instagram?


Opløs gæren i det lunkne mælk. Tilsæt de øvrige ingredienser, pånær hvedemel. Miks godt og tilsæt så hvedemelet lidt efter lidt til dejen er mættet. Ælt dejen godt igennem og stil den hvorefter til hævning i halvanden time.

Del dejen i 24 styk. Hver del rulles til en pølse og formes til et S. Se eventuelt video HER eller billede nedenfor. Jeg glemte, at tage et inden hævning, men jeg håber i alligevel kan se fidusen.

54323450-be5b-41f9-8cb8-06f235311dbbLuciaboller

Lad Luciabollerne hæve yderligere en halv time.

Pensl med æg og pynt med rosiner.

Bages ved 200 grader i cirka 10 minutter.

Lussekatter-luciaboller-luciabrød

Find også opskrift på // Toffifee cheesecake // Spinatboller // Sandwichbrød til jule resterne // Norske klejner // Toblerone cheesecake // Julebrød med nisseøl // P-tærter med Dumle // Nissepis // Risengrødsboller //

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi skal fejre jul i..