Fredagskagen: Walesstang med jordbær

Walesstang opskrift

~~ Mint grøn fad fra Kähler ~~

Walesstang opskrift

En vaskeægte klassisker, nemlig Walesstang, er i dag ugens fredagskage. Jeg tænker det er en kage de fleste kender og har spist adskillige gange. Jeg forbinder den på en måde med mine bedsteforældre. Jeg er ikke helt sikker på hvorfor, men god er den altså og den bliver kun bedre af selv og lave den. Og så er den altså også både hurtig og let at bikse sammen. Snyder man lidt og køber vaniljecreme i pulverformen er du færdig på ingen tid.

Opskrift på Walesstang

2 stk stænger til Walesstang 

2 1/2 dl vand

125 gram smør

125 gram hvedemel

4-5 æg

 

Vaniljecreme

4 dl sødmælk

1 dl rørsukker

1 æggeblomme

1 vaniljestang

2 spsk maizena majsstivelse

 

Pynt:

Vaniljecreme (laves efter opskrift ovenfor)

1/2 liter fløde (tilsæt evt vanilje)

Hindbærmarmelade

Jordbær

Hindbær

Revet chokolade

 

Step 1: lav vaniljecreme

Skrab vaniljekorn ud. Sukker, vaniljekorn samt maizena piskes sammen med ca 1 dl mælk. Tilsidst piskes æggeblommen i.

Varm de resterende 3 dl mælk op, eventuelt med den tomme vaniljestang. Når mælken koger tilsættes de andre ingredienser. Lad cremen koge igennem ganske kort. Du kan mærke at den tykner. Hæld i en kold skål og afkøl inden brug.

 

Step 2: lav stængerne

Tænd ovnen på 200 grader (alm ovn)

Vand og smør kommes i en gryde og bringes i kog. Når smørret er smeltet tages gryden af varmen. Melet vendes i og gryden kommes over varmen igen. Dejen skal bages af til den er helt tyk, blank og slipper både ske og gryde. Gryden tages igen af varmen og køles lidt.

Æggene skal piskes sammen og tilsættes lidt efter lidt. Det er svært at sige nøjagtigt hvor mange æg der skal bruges. Dejen må ikke blive for tynd. Den skal være tyk, blank og smidig og skal kunne sættes på bagepladen med ske eller sprøjtepose.

Jeg bruger en stjernetyl (jeg har købt dette sæt, som er billligt og har et godt udvalg af tyl) til at sprøjte vandbakkelsensdejen i to stænger på et stykke bagepapir.

Bag i 25-30 minutter. De første 20 minutter må ovnen ikke åbnes, for så risikere man at vandbakkelsen falder sammen.

Lad stængerne afkøle.

 

Step 3: Pynt stængerne

Pisk fløden til skum. Fordel vaniljecremen på stængerne, kom en smule syltetøj ovenpå og sprøjt flødeskummet ovenpå, med en tyl.

Pynt med jordbær, hindbær og revet chokolade.

Walesstang

Find også opskrift på // Hveder // Kanelsneglekage // P-tærte kage // Black magic chokoladekage // Snickers kage // Toffifee cheesecake // Oreo brownie med Ore frosting //

Follow:
Share:

11 Comments

  1. Tina
    14. april 2018 / 9:47 am

    Åh den gad jeg godt lave til gæsterne i morgen:-)
    Flot og frisk ser de jo ud.
    God weekend til du og dine:-)

    • 14. april 2018 / 10:21 pm

      Og så er den virkelig så let 🙂
      Skøn weekend til dig 🙂

  2. Betina
    25. maj 2018 / 7:41 pm

    Hej Nanna. Hvor mange personer tror du ca denne potion er til? ☺️

  3. Kalai
    30. maj 2019 / 12:18 pm

    Kan stænger/walesstang laves dagen før?

  4. MIa Pedersen
    1. april 2021 / 2:03 pm

    Der står 2 gange vanilje creme i opskriften den ene skal ovenpå og så flødeskum? Men hvor skal dem anden heb ?

    • 21. april 2021 / 1:46 pm

      Hmm kan ikke lige finde der, hvor der står to gange. Men det skal blot fordeles på stængerne inden flødeskummen kommes på 🙂

  5. Trina Aaes
    18. juni 2021 / 3:38 pm

    Hvor mange personer er der Ca til?

    • 20. juni 2021 / 5:50 pm

      Hver stang giver 5-6 stykker, så det kommer an på hvor mange stykker der skal være til hver 😉

  6. Janne Jakobsen
    13. august 2021 / 8:54 pm

    Kan man lave vaniljecremen dagen i forvejen 😊

Leave a Reply


Looking for Something?