Annonce, indeholder affliate links
Det smukke stel er fra Ment. Det laves i Norge af to søstre på en gammel skifabrik med en elv, som nærmest nabo. Man kan nærmest se det for sig, ikk’?
Fredags kagen er tilbage! Jeg tror jeg nåede at bage 6 plader citron muffins før jeg var tilfreds. To gange var jeg inde og købe flere citroner og til sidst var jeg lige ved at kaste håndklædet i ringen, men heldigvis gjorde jeg det ikke, for resultatet blev så lækkert. Syrlige citronmuffins med hindbær frosting og en lakridspibe og lakridspulver på toppen. Mums. For variationens skyld lavede jeg også lakrids muffins med hindbærfrosting og en lakridspibe på toppen. Men i min optik var de andre, altså citron, meget bedre, selvom det bestemt heller ikke er sidste gang, at jeg har bagt lakrids muffins.
Opskrift på citronmuffins
12 stk
1 æg
2 1/2 dl rørsukker
3 dl græsk yoghurt (eller alm, creme fraiche, kærnemælk)
1 dl olie
1 dl citronsaft (cirka 1 citron)
Skallen af en øko citron
5 dl mel
1 tsk salt
2 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
Slå ægget ud og kom rørsukkeret. Pisk luftigt og tilsæt de øvrige våde ingredienser. Bland de tørre ingredienser og vend dem i de våde. Du må ikke piske voldsomt. Blot vende det i.
Jeg bager altid mine muffins i en muffins bageplade, så holder de formen og det er praktisk, at der medfølger en låg, som kan bruges til transport. Endvidere bruger jeg disse papir muffinsforme, som har en lille opsvingende kant. Jeg synes de hjælper til at give muffins en pæn form.
Bages ved 180 grader (alm ovn) i cirka 16-18 minutter.
Husk at de skal være helt afkølede inden frostingen kommer på.
Opskrift på lakridsmuffins
12 styk
1 æg
2 1/2 dl rørsukker
3 dl græsk yoghurt (eller alm, creme fraiche, kærnemælk)
1 dl olie
5 dl mel
1 tsk salt
2 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
Cirka 4 tsk lakridspulver
Samme fremgangsmåde som citronsmuffins
Opskrift på hindbær frosting
Til 12 styk med god top
250 gram blødt smør
Cirka 500 gram flormelis
100 gram Philidelphia flødeost
Cirka 60 gram frisk hindbær
Pisk smør og flormelis let og luftigt. Når du har pisket længe nok skifter smørret farve og smager ikke længere af smør. Tilsæt smørost og de frisk hindbær. Pisk sammen.
Jeg brugte en 1M tyl til at pynte muffins med. Den er god både til at lave en swirl med top og rose swirl. Prøv eventuelt at gå på youtube og se videoer, hvis du er i tvivl. Der er mange gode guides. Drys til sidst med lakridspulver. Det smager fantastisk sammen med citron og hindbær.
Deltag i konkurrencen om et Jan Thomas Deep Waver jern HER og find Aigle termostøvler til latterlige lave priser HER.
Husk i også kan følge med på Instagram og Snapchat (tvillingernesmo).
Find opskrift på // Oreo brownie med Oreo frosting // Twix Cheesecake // Toffifee cheesecake // Bounty cheesecake // Verdens bedste chokoladekage // Hjemmelavede kiks // Knækbrød // Snickers cupcakes // Muffins med æble/kanelfyld og flødeskum // Regnbuefisk på muffins // Regnbuekage – simpelt og let //
WAUW der flotte og lækre ud 🙂
Forfatter
Tak – de smagte så godt 🙂