Så er endnu en weekend ved at gå på hæld. Vi har prioriteret afslapning og familiehygge, for de næste weekender er allerede pakket med planer. Nuvel ganske rarer af slagsen med fødselsdage, min og bette måsens, og en tur til København, blandt andet med en tur i Tivoli. Men derfor er det nu rart alligevel ikke at lave så meget i denne. Og bare nyde vores nye (gamle) familieform.
Vi har hygget med bagning, både lidt lækkert til denne weekend, men også lidt forberedelse til næste weekend for at gøre det lidt lettere for os selv, ved bare at kunne hive størstedelen op ad fryseren. Forresten så fik vi lavet de lækreste P-tærter med Dumle. Den opskrift smed jeg på IG lige HER. I dag er det dog en opskrift i en lidt anden retning jeg vil dele. I skrivende stund sidder jeg faktisk og køre en ned med smør og ost. Det er pestoboller med cheddarost. Pestobollerne er både lækre som de er, som tilbehør til aftensmaden, f.eks. supper eller som sandwichbrød.
Opskrift på pestoboller med ost
12 styk
25 gram gær
5 dk lunken vand
1 tsk salt
1 tsk honning
1 glas rød pesto ca. 130 gram (eller lav det selv – opskrift HER)
150 gram revet cheddarost
6 dl durummel
Cirka 5 dl hvedemel
Pensl med vand, mælk eller æg
Gæren røres ud i det lunkne vand. Resten af ingredienserne kommes i, med undtagelse af hvedemelen. Den kommes i til sidst, lidt efter lidt til dejen er mættet. Ælt godt igennem.
Hæv på køkkenbordet i en god time.
Del dejen i 12 stykker og rul til boller. Lad efterhæve på bageplade med bagepapir i cirka 20 minutter.
Bages ved 200 grader (varmluft) i cirka 12 minutter.
Find også opskrift på // Spinatboller // Møllehjul med ostefyld // Squashboller // Luftige chokoladeboller // Norske klejner // Ris a la mande cheesecake // 3 slags brændte mandler på 5 minutter // Toffifee cheesecake //