Det bedste brød, bagt i tunesisk tagine – Nanna Pretzmann
Opskrift på lækre rustikke manitoba stykker

Det bedste brød, bagt i tunesisk tagine

brød-bagt-i-tunesisk-taginebrød-bagt-i-tagine

Et par uger tilbage var jeg på date med manden min inde i Aalborg. Tilfældigt faldt vi over et ophørsudsalg og da jeg kunne spotte keramik igennem de store vinduer, måtte vi straks en tur ind. Keramikken var fra Tunesien og ret smukt. Mest af alt faldt jeg pladask for taginen ovenfor, da ekspedienten fortalte om hvor god den var at bage brød i. Det er jo lige noget for mig. Jeg tog den under armen og lige siden har den altså velsignet os med det skønneste brød, som altid er helt perfekt. Pga af hævetiden er det lækkert luftigt, med god smag og bagningen giver den sprødeste skorpe. Virkelig et godt brød.

Jeg er faktisk ikke helt klar over om det er korrekt at kalde skålen for en tagine. Låget er nemlig ikke helt så højt, som på dem jeg tidligere har set? Men uanset hvad den kaldes er den altså perfekt til brød.

OBS – i min tagine kan der sagtens være en dobbeltopskrift, så det bager jeg som regel.

Opskrift på brød i tunesisk tagine

1 brød

5 gram gær

6 dl lunken vand

3 tsk salt

1 tsk honning

12 dl tipo 00 hvedemel

Drys eventuelt med mel & havsalt

 

Opløs gæren i den lunkne vand. Tilsæt honning, salt og tilsæt tipo 00 mel. Miks dejen godt sammen. Den er som en alt for tyk grød.

Lad hæve på køkkenbordet i cirka 12 timer. Dejen vokser en del på den tid, så husk at bruge en skål, hvor der er god plads.


Følg også med på Instagram & Pinterest


Tænd ovnen på 250 grader (varmluft). Sæt taginen i ovnen og lad den varme helt op. Når taginen er varmet op tager du den ud. Vipper dejen over i den. Brug eventuelt en dejskraber. Dejen er meget klistret. Drys eventuelt med mel og havsalt.

Brød-i-taginaTagina-brød-opskrift

Kom tanginen tilbage i ovnen med låg på. Giv brødet 30 minutter ved de 250 grader (varmluft). Herefter skruer du ned på 225 grader og tager låget af. Giv brødet endnu 15 minutter.

Når de 15 minutter er gået tages taginen ud og brødet vippes ud og afkøles på en bagerist.

tagine-opskrift-brød

Find også opskrift på // Italienske flutes // Ciabattabrød // Rundstykker // Møllehjul med pesto ostebomber // Grove Spinatboller med hytteost // Hjemmebagte grove birkes // Flutes med hvidløgspesto // Spinat burger boller // Pita brød //

1 kommentar

  • Svend-Erik Nielsen

    Brød i tagine ….. Du må fint kalde fætteren af keramik en TAGINE, for det har det lille kammer i toppen til IS-VAND eller IS-TERNINGER, der sørger for kondenseringen indvendigt, når du laver alm. mad.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opskrift på lækre rustikke manitoba stykker